Duidelijk, doeltreffend en no-nonsense: dat typeert mijn schrijfstijl. Ik ben gespecialiseerd in teksten die mijn twee passies combineren: geschiedenis en schrijven. Zo schrijf en redigeer ik bijvoorbeeld stads- en familiegeschiedenissen, zowel in boekvorm als online.

Historische teksten

Bent u bezig met een historisch boek of website, zoals een stadsgeschiedenis, familiegeschiedenis of biografie, dan kan ik al in een vroeg stadium betrokken worden. Ik kan – samen met u of alleen – gegevens verzamelen uit bijvoorbeeld archieven en online bronnen. Vervolgens kan ik op basis van de beschikbare informatie een goed leesbaar boek schrijven en/of prettig gestructureerde teksten voor uw website aanleveren.

Een greep uit mijn eerdere projecten:

 • De Joodse penningen van Nederland: Een beschrijving van alle penningen met een Joodse achtergrond, die in Nederland sinds de Tweede Wereldoorlog zijn gemaakt. Ik heb de beschikbare informatie geordend, ontbrekende informatie opgezocht en per penning een tekst van ca. 500 woorden geschreven over de afbeelding, de maker en de gelegenheid waarvoor de penning werd gemaakt.
 • Seven generations (Hedrich von) Wiederhold in the Dutch East Indies: Levenbeschrijving van Hendrik Julius Wiederhold, een VOC-bediende in het 18e-eeuwse Malacca. Ik heb de Nederlandse tekst geredigeerd en deze vervolgens vertaald naar het Engels.
 • Huis met vier deuren – leven en werk van Karin Theunissen: Redactie van een boek over het leven en werk van architecte Karin Theunissen.
 • De Oude Bleekerij: Redactie van een boek over de archeologische opgraving van de Oude Blekerij, een 17e-eeuwse blekerij op Texel.
 • Te oud – een geschiedenis van boerderij Nooit Gedacht te Delfgauw: redactie van een boek over de architectuur en bewoners van deze boerderij, die stamt uit de 15e eeuw.
 • Khaemwaset’s tomb: Redactie en vertaling naar het Engels van een website gewijd aan de muurschilderingen in de tombe van de Egyptische prins Khaemwaset (ca. 1300 v.C.).

Zakelijke teksten

Tijdens mijn studie Geschiedenis was een van de belangrijkste vaardigheden het snel verwerken van informatie in vele verschillende talen. Zo heeft mijn schrijfstijl zich ontwikkeld: zakelijk, kort en duidelijk schrijven, met een duidelijk onderscheid tussen hoofd- en bijzaken. Deze vaardigheden zet ik optimaal in bij het schrijven en redigeren van zakelijke en informatieve teksten, zoals non-fictieboeken, whitepapers, beleidsnota’s en websites.

Mijn diensten omvatten onder andere:

 • Eindredactie, tekstcorrectie en herschrijven
 • Ghostwriting van boeken en artikelen
 • Jaarverslagen, nieuwsbrieven, brochures, folders, websites en advertorials
 • Individuele schrijfcoaching en taaladvies
 • Boekredactie en auteursbegeleiding

Enkele voorbeelden van eerdere projecten:

 • Villa d’Arte: Villa d’Arte is een toonaangevend lifestyle magazine waarin wonen, interieur, kunst, culinair, reizen, cultuur centraal staan, dat zes maal per jaar verschijnt. Ik voer sinds 2016 de eindredactie uit voor dit magazine.
 • Holland Times: Holland Times is een Engelstalig maandblad voor expats met artikelen over politieke ontwikkelingen en recente gebeurtenissen in Nederland. Ook bevat het een cultuuragenda. Ik redigeer sinds 2018 de teksten voor dit magazine.
 • TU Delft OpenTextbooks: Redactie van Engels- en Nederlandstalige readers over verschillende onderwerpen, bijvoorbeeld waterwetgeving en duurzame innovatie.
 • ANWB Camping: sinds 2019 redigeer ik teksten over campings, die via de website van de ANWB geboekt kunnen worden.
 • Duthler Academy: Duthler Academy adviseert bedrijven op het gebied van privacywetgeving, bijvoorbeeld de AVG. Voor dit bedrijf heb ik verschillende teksten over privacywetgeving geredigeerd en vertaald van het Nederlands naar het Engels.
 • Asim Bari Fotografie: Asim Bari is een van de bekendste bruidsfotografen van Nederland en specialiseert zich in multiculturele bruiloften. Sinds 2016 lever ik regelmatig teksten voor zijn website.

  Asim

  “Ik ben niet zo goed met teksten, daar heb ik jou voor! Je bent een topper!”
  Roselaar Tekstadvies
  2015-12-28T12:07:00+01:00
  “Ik ben niet zo goed met teksten, daar heb ik jou voor! Je bent een topper!”

  Sandra

  “Bedankt voor de snelle en vriendelijke service. Ik kom zeker bij u terug in de toekomst.”
  Roselaar Tekstadvies
  2015-12-28T12:11:28+01:00
  “Bedankt voor de snelle en vriendelijke service. Ik kom zeker bij u terug in de toekomst.”

  Léon

  "Bedankt voor je mooie teksten. We vonden het erg goed. Ook dank voor je inhoudelijke advies ;-)"
  Roselaar Tekstadvies
  2016-02-21T08:26:10+01:00
  "Bedankt voor je mooie teksten. We vonden het erg goed. Ook dank voor je inhoudelijke advies ;-)"
  0
  0
  Roselaar Tekstadvies